500 g hub
250 g brambor
50 g másla nebo oleje
1 lžíce polohrubé mouky
2,5 l vývaru z kostí nebo masoxu
1 sladkokyselou okurku
cibuli
pažitku
lžíci kaparů
2 dl bílého vína
citrónovou šťávu
bílý pepř
mletý zázvor
koriandr
kmín
papriku
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Houby nakrájíme na plátky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Na tuku osmahneme cibuli a přidáme světlou jíšku, kterou rozvaříme s vývarem a vínem. Do této omáčky přidáme brambory, houby, na kostičky nakrájenou okurku, kapary, mleté koření, ochutíme citronem a vše povaříme.