150 g lesních hub
0,5 cibule na jemno pokrájené
1 lžíce sádla, nebo jiného tuku
1 lžíce mouky
100 ml kyselé smetany
1 lžička sladké, mleté papriky
0,5 svazku zelené petrželky, posekané
sůl podle chuti
1 l vývaru:
500 g hovězích, nebo vepřových kostí ( může být i z kostky)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očistit houby a nakrájet je na tenké plátky. Rozehřát sádlo na pánvi a pomalu smažit houby po 10min. Přidat cibuli a vše smažit, sem tam zamíchat, až se tekutina vypaří. Přidat sůl, mouku a petrželku a míchat po 1 min., pak posypat paprikou.
Nalít na vše 1l vývaru, přidat smetanu a vše dobře prohřát. Podávat horké.
Doporučená příloha: Selský chléb