20 g másla
1 střední cibule
1 lžička krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru
1 - 2 lžíce plnotučné hořčice
sůl,pepř
2 plátky kuřecích prsou
americké brambory
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout přidáme cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme, až má jíška krásnu zlatou barvu. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a necháme 15 - 20 minut vařit. Přecedíme (není nutné), přidáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme.
Během přípravy omáčky z obou stran osmahneme kučecí prsa. Ve fritovacím hrnci připravíme americké brambory.