FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Holandská šťouchynice
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso:
Máslo rozpustíme a teprve, když je dobře zahřáté, položíme na něj plátky masa. Posolíme, popepříme. Maso z obou stran osmahneme a když se maso „zatáhne“, přidáme červené víno a vodu. Podlijeme v poměru půl na půl tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rozmarýn, nejlépe čerstvý, a maso jím posypeme. Dusíme zhruba 4 hodiny, případně přiléváme víno a vodu. Maso se dusí tak dlouho, až se začne rozpadat. Servírujeme pak jen libové kousky a šťávou z masa poléváme bramborovou šťouchanici.
Brambory:
Vše oloupeme a očistíme. U cibule sloupneme nejen slupku, ale i první bílou vrstvu pod ní, protože by byla tvrdá. Brambory a mrkev rozkrájíme na kostky. Cibuli nahrubo nakrájíme. Vše hodíme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby v ní zelenina byla ponořená. Uvedeme do varu, přidáme zeleninový bujón a trochu soli. Vaříme cca 30 minut. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a šťouchadlem vše pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla a mléka (případně smetany). Můžeme dochutit kapkou Maggi a případně pepřem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Holandská šťouchynice, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/holandska-stouchynice">Recept: Holandská šťouchynice</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Holandská šťouchynice:
|