Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečný vylouhovaný škrob slijeme.
Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.
Hermelím v bramborovém těstíčku zdobíme usekanou petrželkou a podáváme třeba s ostrým kečupem. Dobře chutná i s česnekovými dipy.