3 ks sýra hermelín
100 g sýra niva
1 větší stroužek česneku
2 lžíce bílého jogurtu
petrželka
200 g hroznů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě poloviny a vydlabeme. Nivu nastrouháme na jemné nudličky, „vydlabaný“ hermelín rozetřeme s rozmačkaným česnekem a vše rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Po naplnění obou půlek hermelínu připravenou směsí je zase přiklopíme k sobě. Je vhodné nechat uležet 1 až 2 hodiny. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku. Dejte pozor při výběru hermelínu - nesmí být tvrdý a suchý, ale vláčný a vyzrálý s čistě bílou plísní beze skvrn.