1 kachna
trocha oleje
1 střední plechovka ananasového kompotu
2 dl červeného vína
sůl
pepř
4 banány
šťáva z půl citronu
Omáčka:
1,5 dkg kukuříčné moučky
1 pomeranč
šťáva z pečení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do pekáčku uložíme naporcovanou kachnu, důkladně potřeme olejem, zalijeme šťávou z ananasového kompotu a vínem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 40 minut. Podléváme šťávou a vínem. Na jiném pekáči uložíme banány, potřeme olejem, pokapeme citrónem a pečeme 10 minut. Moučku rozmícháme s pomerančovou šťávou, přídáme šťávu z pečení zředěnou 2 dl vody. Vaříme do jemného zhoustnutí. Pak přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a ananasové kousky. Kachnu podáváme s hotovou omáčkou obloženou banány s bramborovou kaší.