| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Domácí účto |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Moučníky Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FitLinie - zhoubnout, zesílit, zdravě žít
Hubněte a žijte zdravěji! Chtěli byste shodit pár kilo a vylepšit svou tělesnou zdatnost? Vyzkoušejte zdarma jedinečný software tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Recept na Gurzínský medovnik

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:00
Počet porcí: 12
Autor:
Zobrazeno/týden: 788x / 1x
Přidáno/změněno: 28.3.2017
Kategorie: - Sladké pokrmy - Moučníky

Inredience:

Suroviny na 12 porcí:
3 vejce
300 g krupicového cukru
1 kostka pokrmového tuku Hera
3 lžíce tmavého medu
1 lžička jedlé sody
400g hladké mouky 00 extra

Na krémovou náplň:
1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka
300 g másla



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

A. Příprava těsta a pečení plátů:
• Ohnivzdornou misku postavíme na vodní lázeň (většího kastrolu), tak aby se nedotýkala hladiny. Vodu v lázni přivedeme k varu. Do misky vložíme tuk Hera a necháme pomalu rozpustit. Potom misky rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, mouku i jedlou sodu. Mezitím zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170°C (horkovzdušnou na 150°C)
• Směs v misce postavené nad vodní lázeň mícháme vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. K usnadnění můžeme použít ponorný elektrický šlehač, nejlépe s hnětacími metlami ve tvaru spirály; na normální šlehací metly se těsto příliš lepí. Připravené těsto pomyslně rozdělíme na šest stejných dílů.
• Na plechy natáhneme pečící papír, obkreslíme na ně kruh např. podle talíře nebo dortové formy. Do vyznačeného kruhu gumovou stěrkou rozetřeme v co nejtenčí vrstvě odpovídající množství (1/6) těsta; mělo by nakreslenou kružnici asi o 1 cm přesahovat. Placku pečeme dozlatova sedm až deset minut. Totéž provedeme s dalším těstem; tak upečeme postupně všech šest plátů. V horkovzdušné troubě můžeme péci více plátů najednou, pokud ovšem máme tolik plechů k dispozici.
• Upečené placky okrájíme: - na každou položíme talíř nebo dortovou formu bez dna a nožem ořízneme přesahující okraje. Okraje nevyhazujeme, použijeme je na závěrečné zdobení - na posypku.

B. Příprava krému a posypky:
• Máslo a mléko vyšleháme pomocí ruční nebo elektrické metly dohladka, trvá to asi deset minut.
• Posypku připravíme z okrájených kousků upečeného těsta, které vložíme do mísy a prsty je najemno rozdrobíme.

C. Sestavení dortu:
• Pomocí kulatého nože rozetřeme krém na první plát, přiklopíme druhou plackou, kterou opět pomažeme krémem a tak pokračujeme se zbývajícími pláty. Na závěr potřeme celý dort, včetně boků, krémem a poprášíme připravenou posypkou.
• Před podáváním necháme odležet aspoň 2 hodiny.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Gurzínský medovnik:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Moučníky
Řezy Diplomat 24.10.
Punčové řezy II. 24.10.
Citronový řez - svatební 14.08.
Dvoubarevné řezy s kokosem 14.08.
Řezy s tvarohovou náplní 26.10.
Čokoládové mufiny 26.10.
Jahodový dort s krémem a želé polevou 08.07.
Sachr řezy 07.12.
Jablkové řezy zdobené šlehačkou 07.12.
Nebe v hubě III. 24.11.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.057s norob)