zelí kysané 750 gr
gulášová polévka (sáček)
sádlo 100 gr
mouka hladká 100 gr
cibule 2 ks
kmín (1/2 lžičky)
klobása 2 ks
bobkový list (3 ks)
sůl
česnek (5 stroučků)
pepř
masox
nové koření (3 ks)
brambory (4 ks)
sojová omáčka
červená paprika
feferonka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zelí dáme vařit.
Do většího hrnce (aspoň 5 l) na sádle zpěníme cibuli a přidáme klobásy (nakrájené na kousky). Podlijeme trochou vařící vody a přidáme gul. polévku, masox, brambory a všechno koření. Řádně promícháme aby se gul. polévka rozpustila. Dolijeme vařící vodou. Když jsou brambory částečně uvařené, přidáme povařené zelí. Polévku zahustíme moukou. Dochutíme sojovou omáčkou a dalším kořením dle chuti. Povaříme.