hovězí přední bk(nej.kliška)-750dkg
cibule-2ks
paprika sladká-2 pol.lžíce
kmín-1.čajová lžíce
sůl-1.pol.lžíce(dle chuti)
pepř-1.čaj.lžička
česnek-jemně utřít 5.měsíčků
majoránka-pol.lžíce
brambory-0.5,kg
sádlo nebo olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso opláchnout makrájet na kostky a nechat okapat.Jemně nakrájenou cibuli spěnit na sádle přidat kmín a maso a orestovat.Po orestování přidat papriku promíchat (POZOR na přepálení pap.)a hned podlét vodou,asi0.5L.Osolit,opepřit,přidat česnek a asi 15-20 Dkg jemně nasekaných brambor a nechat dusit.Průběžně dolévat vodu.Když je maso ze 3/4 měkké,přilejeme zhruba 4-5Lt.vody nechat zevřít a přidáme zbytek brambor nakrájených na malé kostky a necháme vařit do měkka.Na konec po vypnutí plamene přidáme majoránku.
Ke guláši se hodí podávat chleba.
Dochucení pepřem,feferonkou,solí je na každém dle chuti.