3/4 kg hovězího masa zadního
2 větší cibule
12 větších stroužků česneku
2 lžíce hořčice
1 lžíce maggi
1 lžíce worchestru
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky oregana
1 kostka cukru
3 lžíce sádla
2 dcl 10°piva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Asi 3/4 kg zadního hovězího masa nakrájíme na velikost hranolků na smažení, dáme do větší mísy s drobně nakrájenými cibulemi a utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, maggi, worchestrovou a sojovou omáčku, kari, sladkou papriku, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den rozpálíme v kastrolu 3 lžíce sádla a přidáme směs. Za občasného míchání vysmahneme. Přidáme kostku cukru a necháme zkaramelizovat. Pak zalijeme pivem a znovu vysmahneme. Zalijeme vodou a doděláme jako běžný guláš včetně zahuštění. Maso můžeme použít i vepřové s kuřecím jako na minutkový guláš.