4 steaky z vepřové krkovice po 200g
tvrdý sýr (plátky)
4 snítky naťové petržele
Marináda:
2 stroužky česneku
200 ml olivového oleje
lžíce drceného barevného pepře
sůl
1/2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
* Stroužky česneku oloupeme a nasekáme.
* Rozpálíme olej a orestujeme česnek. Přisypeme pepř a sůl a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru.
* Marinádu necháme vychladnout a přelijeme jí steaky a necháme aspoň v chladu 2 hodinky.
* Steaky pak grilujeme na grilu nebo v troubě z obou stran asi 10 minut.
* Plátky sýra těsně před koncem grilování položíme na steaky a necháme ho rozpustit. Steaky ozdobíme petrželkou.
* Podáváme s chlebem nebo zeleninovým salátem.