2 velká jablka
40 g másla
2 kávové lžičky mleté skořice
citronová kůra z půlky citronu
200 g měkkého tvarohu
40 g moučkového cukru
50 g hrozinek
4 kávové lžičky medu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jablka můžeme připravovat jak na zahradním na grilu,tak i po celý rok v troubě zapnuté na grilovací program.Tvaroh smícháme s cukrem,hrozinkami a citronovou kůrou.Jablka rozpůlíme napříč(jako na Vánoce ,když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku),odstraníme jadřince a položíme na gril(najprve stranou rozkrojenou,pak stranou se slupkou),po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí.Jakmile jablka z grilu a na talířku je plníme tvarohem,pokapeme medem nebo meunkou.