
|
Recept na Grenadýr marš II.
|
|
 |
| |
Postup přípravy:Přiměřené množství těstovin uvaříme v dostatečném množství osolené vody a scedíme. Zároveň uvaříme, ale nerozvaříme v osolené vodě oloupané a nakrájené brambory. Můžeme přidat kmín, nebude to vadit. Scedíme. Na sádle rozškvaříme slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, když cibule začne chytat barvu, zasypeme mletou paprikou promícháme a podlijeme malým množstvím vody, aby paprika nezhořkla. přidáme uvařené brambory, promícháme, přimícháme vařené těstoviny a je hotovo. Důležité je, aby se nám všechno spojilo paprikovým základem se slaninou. Podáváme se zeleninovým salátem, nebo čalamádou.
Je to jídlo, které se vařilo za první světové války v maďarských polních kuchyních. Jeho název znamená pochod granátníků. Kuchaři ho pro jeho jednoduchost připravovali dokonce tak často, že bylo vydáno nařízení, že se grenadýr marš nesmí podávat mužstvu častěji, než třikrát týdně. Mnohé hospodyňky si toto jídlo vylepšovaly. Některá zapéká v troubě, někdo přidává uzené maso, nebo měkký salám, někdo dochucuje ještě jiným kořením, popř. vaří brambory ve vývaru (masovém, zeleninovém) a pod.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Grenadýr marš II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/grenadyr-mars-ii">Recept: Grenadýr marš II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Grenadýr marš II.:

Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
|