200g salámu Gothaj
svazek zelené cibulky (nebo obyčejné, 2 středně velké cibule)
200g Nivy
špagetové koření (nebo samotné oregáno)
černý mletý pepř
sůl
balíček listového těsta
mouka na podsypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájíme Gothaj, nivu a cibulku na malé kousky a vše dáme do velké mísy spolu s kořením a osolíme. Velmi dobře promícháme a opatrně dopepřujem.
Z balíčku listového těsta vyválíme tři velké placky (jako na obyčejný štrůdl) a směs do nich zamotáme. Pečlivě utěsníme rožky a vložíme do středně rozpálené trouby, cca. 200 stupňů, na 20-35 min. Těsto musí být po upečení na povrchu zlatavé a cibule uvnitř náplně změklá. Čas pečení může být i delší, lepší je nic neuspěchat.
Tyto slané štrůdly se výborně hodí pro pohostění většího počtu lidí na různých oslavách a párty, protože jsou relativně levné a výtečně chutnají k pivu i jiným líhovým nápojům:-).