těsto:
200 g polohrubé mouky
5 vajec
180 g cukru krupice
20 g kakaa
krém:
5 dl mléka
2 balíčky čokoládového pudinku
80g cukru moučka
5og másla
250g měkkého tvarohu ( v papíru ne ve vaničce ).
zdobení:
čololádová poleva + barevná rýže
marcipánové kytičky atd.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem. Rozetřeme na nízký plech, vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 °C 4 - 5 minut. Upečený plát položíme na vlhkou utěrku, potřeme většinou krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi hodinu vychladit. Pak roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem, polijeme čokoládovou polevou. Zdobíme podle vlastní fantazie, podle toho k jaké příležitosti roládu připravujeme. A dáme vychladit .
Krém : Uvařený pudink necháme vychladnout, potom po částech přidáváme měkké máslo a tvaroh. Vše pořádně vymícháme na hladký krém.