cibulka 1 ks
fazolky bílé 0,5 kg
fazolky červené 0,5 kg
kyselá okurka 3 ks
kečup jemný přiměřeně
hořčice obyčejná jedna polévková lžíce
kysaná smetana, nebo bílý jogurt 400 ml
majolka 4-6 polévkových lžic
olivový olej 5 lžic
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vyprané a přes moc namočené fazolky, uvaříme v tlakovém hrnci do měkka (cca. 20 minut). Po uvaření fazolky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Po přesypání do mísy prolijeme olivovým olejem. Necháme odstát a připravíme si na drobno nakrájenou cibulku, na menší kostičky nakrájenou kyselou okurku. V půllitru promícháme majolku, kečup a hořtici. Vše přidáme do fazolek a opatrně promícháme. Pokud nám to chuť dovolí necháme 2 hodiny v lednici vychladit.
Podáváme s čerstvou bagetou a červeným vínem.