3 l vody
100 g slaniny
1 pár dobré klobásy
250 g fazolí
2 velké brambory(250g)
mrkev
1 celá petržel
1 velké rajče
1 velká cibule
1 pórek
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky papriky
1/2 lžičky bazalky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fazole přebereme,opereme a den předem namočíme do vody.Druhý den je v téže vodě uvaříme.Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky,petrželovou nať posekáme na drobno.Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka.Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli,mrkev,kořen petržele a klobásu.Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím.Ještě přidáme rajče,pórek,brambory,koření a necháme povařit doměkka.Před koncem varu polévku osolíme,dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.