1 balíček barevných fazolí (nebo kozerva)
1/2-3 lžičky čili - podle chuti
1 rájský protlak
1 masox
1 cibule
tuk (olej)
cukr
jíška (nebo hladká mouka s vodou)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Fozole namočíme přes noc a v téže vodě uvaříme doměka,nebo použijeme konzervované.
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme čili a rajský protlak. Krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru z fazolí a horkou vodou, přidáme masox. Dochutíme cukrem a povaříme do změknutí cibule. Zahustíme jíškou nebo hladkou moukou rozkvrdlanou ve vodě (jíška dává lepší chuť),přidáme uvařené fazole a povaříme, dochutíme.
Je to velice pikantní pokrm, který podáváme s chlebem popřípadě zeleninovým salátem.Lapší chuť dosáhne pokrm po odležení (fazole pojmou omačku a mají tím lepší chuť).