400 g bílých fazolí
50 g sádla
1 malý rajčatový protlak
1 cibule
30 g hladké mouky
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce sladké mleté papriky
mletý pepř, majoránka
sůl
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a sladkou paprikou, okořeníme špetkou pepře a majoránky a zalijeme vodou z fazolí. Rozšleháme a dobře povaříme. Před koncem varu přidáme protlak a ještě chvíli vaříme. Do hotové omáčky vrátíme scezené fazole, pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí, podle chuti okyselíme a přisladíme. Pro vylepšení chuti můžeme přidat na kostičky pokrájenou uzeninu.