tři větší brambory
hrst sušených hub
pět vajec
jedna malá cibule
rostlinný olej
hovězí bujón
lžíce másla
pepř,sůl,celý kmín
ocet
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
dáme vařit asi dva litry vody, do vody nakrájíme olopané brambory na malé kostičky,přidáme jeden hovězí bujón,hrst sušených hub,pepř asi tak na špičku nože,špetku soli,špetku celého kmínu a necháme vařit.
Mezitím si na troše rostlinného oleje osmahneme mírně do zlatova jemně nakrájenou cibulku. Když je hotová nalijeme na ni asi pět rozmíchaných vajec a na mírnem plameni za stálého míchání připravíme takto míchaná vajíčka.¨Pozor - nechat spíše mírně nedodělaná !
Umíchaná vejce rozkvedláme do polévky tak aby v ní plavaly jemné kousky.
Polévku odstavíme a těsně před vypnutím přelijeme asi lžící do tmava přepáleného másla.
Dochutíme několika polévkovými lžícemi octa.