kuře 2 kg
jablka 3 ks
ořechy vlašské 10 dkg
rozinky 100 g
kečup
kmín,sůl
cukr skořicový 1 ks
voda 1 dcl
víno červené 3 dcl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře umyjeme, osušíme, posolíme, pokmínujeme a pořádně potřeme
kečupem. Jablka zbavená jádřinců vložíme do kuřete, podlijeme
vodou a vínem a dáme péci hřbetem vzhůru. Pečeme asi při teplotě
200 °C. Zbylá jablka nakrájíme na kostky , posypeme skořicovým
cukrem a asi po 45 minutách pečení kuře obrátíme a přidáme
jablka, ořechy a rozinky. Za občasného podlévání dopečeme.
Podáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.