500 g hladké mouky
200 g tuku(máslo)
200 g práškového cukru
2 vejce
4 lžíce mléka
1, 5 prášku do pečiva
vanilinový cukr
kakao.
NÁPLŇ: jablká (asi 8)
3 lžíce krystalu
1 van. cukr
rozinky.
POLEVA:
80 g másla
150 g práškového cukru
3 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z ingrediencií uděláme těsto podobné lineckému, rozdělíme na dvě časti a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto vyvalíme na tenkou placku a pomocí válečku jí přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Jablká okrájíme, zbavíme jandřincú a nahruba nastrouháme na kakaovou placku. Posypeme cukrem, van. cukrem a rozinkami. Vyválíme svetlé těsto a jablká jim přikryjeme. Vydličkou propícháme na několika místech. Pečeme na 150 stupňú do světle hněda.Na ještě teplé řezy nalijeme polevu smíchanou z rozpuštěného másla, cukru, kakaa a rum. Vychladlé nakrájíme.