Žloutková směs:
3 natvrdo uvařené žloutky
150 g másla
2 lžíce rumu
Ořechová směs:
150 g práškového cukru
150 g mletých ořechů
3 lžíce rumu
4 lžíce kakaa
1 bílek nebo 2 lžíce smetany
100 g mletých ořechů na obalování
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Smícháme přísady na žloutkovou směs a necháme alespoň 3 hodiny (nebo přes noc) v chladničce dobře ztuhnout. Potom ze směsi "šouláme" maličké kuličky s průměrem 1 cm, klademe hustě na talíř a opět dáme do chladničky. Mezitím připravíme smícháním přísad ořechovou hmotu. Z ořechové hmoty odebíráme kousky, rukama uděláme malou placku, do které zabalujeme žloutkovou kuličku. Hotovou kuličku obalíme v mletých ořeších a dáme do košíčku. Hotové kuličky by měly mít průměr 2-3 cm.