1 kuře
2 svazky jarní cibulky
50 g másla
slepičí vývar
250 ml smetany
olivový olej
sůl
bílý pepř
50 g polníčku
50 g čerstvého špenátu
kerblík
estragon
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dno pekáče vymazané olivovým olejem posypeme pokrájenou jarní cibulkou, na kterou poklademe nasolené porce kuřete s plátky másla. Asi půl hodiny zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. Mezitím na másle a oleji krátce orestujeme překrájený špenát a polníček, zalijeme vývarem, přidáme máslo, kerblík, estragon, cibulkovou nať a podusíme. Dokořeníme bílým pepřem, zalijeme částí smetany a necháme odstát. Upečené kuře přelijeme bylinkovou směsí se zbytkem smetany, přikryjeme a necháme odstát ve vypnuté troubě.