4 vejce
12 dkg cukru
15 dkg hladké mouky
Náplň:
50dkg tvarohu
12 dkg cukru
vanilkový cukr
1/4 l šlehačky
šťáva z citronu
25 g želatiny
1/8l vody
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem,bílky ušleháme na sníh,lehce promícháme a vmícháme mouku.Pečeme v dortové formě,kterou jsme vysypali hrubou moukou.Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkou a přidáme šťávu z citronu..Želatinu jsme předem dali na dvě hodiny nabobtnat,pak ji za stálého míchání rozpustíme,nesmí se vařit.Vlažnou ji smícháme s tvarohem a lehce vmícháme šlehačku.Korpus po vychladnutí rozdělíme nožem na dvě poloviny a mezi urovnáme náplň.Dáme do lednice ztuhnout.Povrch ozdobíme čokoládovou polevou a ovocem.