20 dkg cukru (jemný krystal)
4 žloutky
8 lžic horké vody
160 g polohrubé mouky
sníh ze 4 bílků
trochu prášku do pečiva
50 g kakaa
Náplň:
3 dkg másla
3 dkg polohrubé mouky
1/4 l mléka
1 vejce
25 dkg másla
10 dkg cukru
4 dkg kakaa
čokoládová poleva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
20 dkg cukru (jemný krystal),4 žloutky,8 lžic horké vody - tyto ingredience se šlehají.
Přidá se 16 dkg polohrubé mouky, sníh ze 4 bílků, trochu prášku do pečiva a 5 dkg kakaa.
Upeče se. Druhý den se naplní.
Náplň:
Z 3 dkg másla a 3 dkg polohrubé mouky se udělá světlá jíška.
přidá se 1/4 l mléka a uvaří se kaše. Do zchladlého se přidá 1 vejce
25 dkg másla,10 dkg cukru,4 dkg kakaa a míchá se
přidá se do vychladlé kaše.
Polévá se čokoládovou polevou.
Přidává se 16 dkg polohrubé mouky, sníh ze 4 bílků, trochu prášku do pečiva a 5 dkg kakaa.
Upeče se. Druhý den se naplní.