400 g hladké mouky
300 g cukru krupice
l kypřící prášek do perníku
2 vejce
2 kávové lžičky sody
1 kávovou lžičku skořice
2 dcl oleje
1/2 l mléka
2 lžíce rybízové marmelády
50 g rozinek namočených do rána v rumu
50 g sekaných oříšku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Suroviny zpracujeme ručním šlehačem /pokud budeme mléko přidávat postupně, lze i ručně/, nakonec vmícháme rozinky máčené v rumu, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme sekanými ořechy. Pečeme na 200 stupňů cca 30 minut - nutno vyzkoušet párátkem.
Sváteční varianta:
Vynecháme ořechy, vychladlý perník polijeme citrónovou nebo rumovou polevou a zdobíme podle fantazie, mandlemi, kousky čokolády, kousky kokosového kmenu nebo ornamenty z čokoládové polevy