6 žloutků
8 bílků
velký hrnek polohrubé mouky
3/4 hrnku cukr krystal
prášek do pečiva
2 vanilínové cukry
6 lžic polévkových oleje
2 dcl teplé vody
kakao holandské
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do mísy dáme mouku,olej a žloutky s vodou.Smícháme a přidáme cukr,prášek do pečiva a van. cukry.
Míchat se to musí asi 10 minut. Z lednice si vyndáme bílky a ušléháme sníh do kterého dáme dvě špetky skořice nebo citrónové kůry. Pomalu potom tento sníh přimícháváme do těsta. Pečeme ve vymazané formě nebo plechu v předem rozpálené troubě.
Kakao přidávám na mramoraci . Někdy vysypu formu napřed strouhaným kokosem a poté moukou.