300g loupaných rajčat ve vlastní šťávě
1 cibule
bazalka
tymián
oregáno
kávová lžíce oleje olivového i rostlinného
3/4lzeleninového vývaru(z bujonu)
100g rýže
1 červená
žlutá a zelená paprika
mletá paprika(ostrá) pepř(mletý i klidně česnekový
sůl a k tomu všemu dochucovací jazýček nejlépe mlsný
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme olej, rozehřeme jej a dáme do něj cibuli nakrájenou na kostičky a necháme ji zesklovatět, poté přidáme olivový olej se čtvrtky rajčat a bylinkami. zalijte vývarem a asi 20 minut povařte. současně s tím povařte rýži ve vroucí osolené vodě taky 20 minut. do polévky přidejte nakrájenou na kostičky papriku, dochuťte solí,pepřem, paprikou a ještě jednou přiveťe k varu. nakonec do polévky přidejte zcezenou rýži. a následuje dochucování dle vlastní libosti.