500 g těstovin (mušlí)
1 stroužek česneku
2 červené feferonky
100 g naložených nebo sušených rajčat
250 g slaniny
370 ml vývaru
3 lžíce rajčatového protlaku
100 g černých oliv
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky, stejně tak slaninu. Slaninu rozškvaříme, osmahneme na ní prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme vývarem, přidáme rajčata a asi 5 minut povaříme. Vmícháme rajčatový protlak, polovinu oliv, osolíme a opepříme. Scezené a okapané mušle upravíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zbylými olivami.