150 g máslových sušenek
100 g cukru krupice
100 g másla –
50 g kakaa
40 g jader pistáciových oříšků
1 vejce
50 ml rumu
125 ml dezertního vína Marsala
1 vanilkové šodó v prášku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, do které pak zašlehejte vaječný žloutek s trochou bílku a nakonec jemně vmíchejte prosáté kakao, rum a Marsalu. Sušenky rozdrobte nebo rozmixujte a přimíchejte do máslové směsi spolu s nahrubo nasekanými pistáciovými oříšky. Směs přendejte na velký list alobalu, vytvarujte ji do válce ve tvaru salámu, který do alobalu pevně zatočte. Dejte na pár hodin do chladničky dokud salám neztuhne. Servírujte nakrájený na plátky s vanilkovým šodó.