150 g tmavé čokolády
2 lžíce horké vody
6 vajec
180 g pískového cukru
30 g hldké mouky
1 lžíce tmavého kakaa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce rozklepneme do kotlíku, přidáme cukr a šlehačem ušleháme do husté pěny. Během šlehání přidáme 2 lžíce horké vody. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a částečně vychladlou tenkým praménkem přidáváme do vaječné směsi, kterou stále mícháme. Nakonec vmícháme mouku prosátou s kakaem. Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce pomažeme tukem nebo olejem. Hmotu na roládu rozetřeme na papír a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 až 25 min. Ještě teplou srolujeme s pomocí vlhké utěrky. Po vychladnutí plníme šlehačkou, oblíbeným krémem nebo zavařeninou. Necháme ztuhnout asi 1 hodinu v chladničce, potom šikmo nakrájíme a podáváme.