2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
0,5 hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g strouhané čokolády na vaření
50 g strouhaných lískových oříšků (nemusí být)
200 g nakrájeného kandovaného ovoce
rum
mléko
tuk a strouhanka (na formu)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ovoce zalijeme rumem a necháme asi 1 hodinu až se rum do ovoce vsákne. Na nabobtnané ovoce nasypeme strouhanou čokoládu a oříšky a promícháme tak, aby se ovoce obalilo. Potom smícháme ostatní přísady, zaděláme je mlékem na hustší lité těsto (nejlépe ve šlehači) a do hladkého těsta vmícháme ovoce v čokoládě a v oříškách. Dobře promícháme a vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C a po zapečení snížíme na 150 °C. Celková doba pečení je asi 1 hodinu. Ještě mírně teplou bábovku vyklopíme a ihned pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme asi 1 den uležet a podáváme.