na těsto:
200 g tekutého medu
250 g cukru moučka
1 bal. vanilínového cukru
125 g másla nebo margarínu
2 vejce
4 - 5 lžic mléka
400 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 bal. kypřícího prášku do perníku
1 puding s čokoládovou příchutí
375 g nasekaných lískových oříšků
na polevu:
200 g cukru moučka
1 lžíce rumu
3 lžíce horkého mléka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ve větším hrnci pomalu ohřejeme a rozpustíme med, cukr,
vanilínový cukr, máslo nebo margarín a poté necháme
vychladnout. Do vychlazené hmoty postupně zamícháme
vajíčka a mléko. Mouku smícháme s kakaem, kypřícím
práškem do perníku, pudingem a po částech zašleháme
šlehačem (na středním stupni) do vychladlé hmoty.
Nakonec vmícháme rozdrcené oříšky. Je-li těsto příliš
husté, přidáme 1 lžíci mléka. Těsto dáme do vyššího,
vymazaného plechu (velikost cca 30x40 cm) a před
pečením potřeme vodou. Dáme péci do vyhřáté trouby
na 180°C a pečeme 25 - 35 minut. Na polevu smícháme
moučkový cukr s rumem a mlékem na hustou, tekutou
hmotu. Ještě teplý moučník potřeme polevou a necháme
vychladnout. Nakonec nakrájíme na kousky o velikosti
3x6 cm.