1hrnek čočky(dle chuti)2velké cibule
250 g kysaného zelí
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
3 brambory
párek nebo klobása
polévková zelenina(mražená)
kostka bujonu
sůl
pepř bobkový list
nové koření
lžíce kari
červená paprika
3 stroužky česneku
majoránka
veku a petrželku na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Čočku přebereme,opereme,zalijeme vodou a uvaříme ji do poloměkka.Přidáme koření,brambory,jak změknou přidáme kysané zelí a polévkovou zeleninu.Na pánvi si osmažíme cibulku přidáme párek nebo lépe dobrou klobásu zaprášíme moukou a připravíme si tmavší jíšku,přidáme kari trochu papriky(sladké nebo pálivé)zalijeme studenou vodou a vmícháme do polévky.Přihodíme bujonovou kostku utřený česnek a majoránku.Na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s opečenou vekou.