1 kuře
1 kg kulatých malých brambor
št’áva ze dvou citronů
šálek olivového oleje
2 lžíce hořčice
2 kuličky nového koření
sůl
míchané koření:
1 lžička curry
organa a koriandru
špetka čerstvě mletého pepře
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kuře řádně omyjeme, osušíme. Brambory oloupeme, omyjeme a necháme vcelku, nebo je nakrájíme na kolečka a vložíme do zapékací mísy, dost velké na to, aby se k nim vešlo i celé kuře.
Citronovou št’ávu smícháme s olivovým olejem, hořčicí a míchaným kořením. Do této marinády uložíme kuře vcelku na nejméně dvě hodiny, občas je obrátíme.
Poté kuře vyjmeme, položíme na brambory a zbytkem marinády vše zalijeme.
Pečeme spolu doměkka.
Před podáváním kuře naporcujeme a podáváme opět položené na bramborách.