mleté maso cca 500g
uzené vepřové (bůček) 100g
sojová omáčka 4 lžíce (ne sladká)
magi 2 lžíce
solamyl 2 lžíce
zázvor mletý 1 lžička
pepř,paprika, nebo směs na čínu,sůl
olej na smažení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso včetně uzeného dáme do misky,kde všechny ingredience smícháme (trochu Solamylu dáme stranou) a necháme do druhého dne odležet.
Druhý den z výše uvedené směsi utvoříme malé kuličky o velikosti 15 - 20mm.
Utvořené kuličky v odloženém Solamylu obalíme - trochu!
Smažíme v rozpáleném oleji, ve kterém kuličky stále obracíme,aby se navzájem nepřichytily.
Až kuličky zhnědnou a začnou na pánvi chrastit je hotovo.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Tento pokrm je dobrý jak k okamžité konzumaci tak i studený a můžeme jej použít jako předkrm nebo hlavní jídlo.
Pro ty co mají rádi pálivé či kořeněné můžeme ještě dát na stůl misku s trochou soli včetně koření.