čerstvý zázvor 30-50g
4 papriky (žluté a zelené)
500g mrkve
300g žampionů
zelené nebo sterilované fazolové lusky nebo hrášek (50g)
oříšky kešu
pepř,sůl
máslo nebo olej
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zázvor nakrájíme na malinké kousky (nebo ho nastrouháme) a vložíme do silně rozpáleného másla nebo oleje ve WOKU, osolíme a opepříme ho (pozor – nepřepálit zázvor, cca 20 – 40 vteřin!). Zelené fazole nakrájené na kousky dlouhé cca 3 cm přidáme do WOKU, zamícháme se zázvorem a slabě podlijeme vodou (cca 2 lžíce). Přiklopíme poklicí, stáhneme plamen na minimum a dusíme. Mezi tím nakrájíme karotku šikmo po délce na delší (cca 3-4 cm) plátky. Po nakrájení přidáme do WOKU a dusíme s fazolí. Pokud je málo vody, lehce podlijeme. Potom nakrájíme papriky na čtverečky cca 2 cm a po nakrájení celého množství přidáme do WOKU a dále dusíme. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, přidáme je do WOKU a dusíme.
Asi po 1 minutě přidáme oříšky kešu a vše dusíme do měkka podle chuti (nejlepší je lehce chrupavá mrkev – hlídat). Na závěr vše dochutíme solí a pepřem.
Tato zelenina může být jak samostatna tak i jako příloha k masu nebo např. k volským okům (opepřeným a opaprikovaným).
Varianta s hráškem vynechá fazole, takže do zázvoru dáme hned mrkev a jako poslední vložíme hrášek.