|
Recept na Čína tisíca a jednej chuti
|
|
|
| |
Postup přípravy:Najlepšie jeden deň dopredu si naložíme kuracie mäso:
rezne nakrájame na rezance cca 1cm široké a v mise premiešame s približne 2lyžicami hl. múky, vajíčkom, sójovou omáčkou, 2 lyžicami oleja a korením (čierne korenie,paprika,soľ). Prikryjeme a necháme v chladničke do druhého dňa. Rozpálime olej v hlboké panvičke alebo hrnci a prudko opražíme na hrubo nakrájané arašidy. Pridáme naložené kuracie rezance. Prudko opekáme. Keď je mäso skoro hotové pridáme na menšie rezance nakrájané, vyčistené a umyté papriky, hl. kapustu, bambusové výhonky a dochutíme sójovou omáčkou a prípadne korením. Zelenina sa musí pripravovať čo najkratšiu dobu, inak stráca farbu i chuť. Počas prípravy mäsa si vedľa v hrnci uvaríme ryžu -množstvo podľa potreby. Do vody s ryžou nasypeme cca 1 kávovú lyžičku karí pre spestrenie chuti i farby ryže.
Doba prípravy: 45 min.
Počet porcií: 4
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Čína tisíca a jednej chuti, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/cina-tisica-a-jednej-chuti">Recept: Čína tisíca a jednej chuti</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Čína tisíca a jednej chuti:
|