4 cibule
1 lžíce rostlinného oleje
100 ml bílého vína
1000 ml zeleninového vývaru
4 vejce
1 celozrnná bageta
100 gr tvrdého sýra
20 gr struhaného parmazánu
sůl
bílý pepř
pažitka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1, cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme dosklovata. Přilijeme bílé víno a vaříme, dokud se víno nesvaří na polovinu. Přidáme vývar a přivedeme k varu. Dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme.
2, Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Bagetu nakrájíme na plátky. Posypeme je strouhaným tvrdým sýrem a parmazánem, položíme na plech a zapečeme v rozehřáté troubě nebo pod grilem dozlatova.
3, Do polévky vyklepneme opatrně vejce a vaříme mírným varem přibližně 8 minut. Nebo si "ztracená vejce" můžeme uvařit zvlášť v osolené a octem okyselené vodě.
4, Hotovou polévku rozdělíme do talířů a podáváme se ztraceným velcem a zapečenými sýrovými toasty. Zdobíme pažitkou.