400 g hladké mouky
1 saček sušeného droždí
1 lžička soli
špetka cukru
300 ml vody
3 lžíce oliv. oleje
4 lžíce nakrájených bylinek(dle vlastního výběru)
sůl na posypání a olej na vytření plechu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mouku droždí,sůl a cuhrsmícháme v míse a uprostřed uděláme důlek. Pomalu vmícháme vodu a olivový olej. Promícháme a těsto vyklopíme na vál, kde do něj zapracujeme bylinky a zpracováváme cca 10min.Dáme do mísyvytřené olejem, přikryjeme utérkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Potom těsto vyklopíme na vála vytvarujemekruh 25cm, silný zhruba1cm.Těsto přeneseme na plech a necháme 10min, kynout.Uděláme do těsta prstem důlky, potřeme lžící olivového oleje a posypeme solí. Pečeme asi 15min.v troubě na 230stupńů