Vepřová játra pečlivě opláchneme pod studenou tekoucí vodou a usušíme je papírovým ubrouskem či čistou utěrkou. Poté je nakrajíme na menší kousky a přes mikrotenový sáček je naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kolečka. Očistíme papriky a zbavíme je semeniků a nakrajíme na nudličky. Slaninu nakrajime na malé plátky. Játra posypeme pepřem a spolu kousky anglické slaniny, cibule a barevných paprik a napichujeme na jehly. Špízy opečeme na rozehřátým oleji za všech stran a každý zvlášt zabalíme do alobalu. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a dopečeme. Chleba nakrájíme na tenké plátky. Hlávkový salát opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky očistíme od lístků a kořínků, omyjeme je a ozdobně nakrajíme. Před podáváním alobal odstraníme, špízy osolíme a položíme je na krajíce chleba a listy salátu a ředkvičkami.