4.porce:
70 g cibule
3 stroužky česneku
2 lžice hladké petrželky
300 g mleté hovězí
300 g mleté vepřové
1 lžice sladké červené papriky
4 tenké plátky anglické slaniny
6 až 8 lžic olivového oleje
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Najemno nakrájíme cibuli,petrželku a česnek a vše důkladně promícháme s oběma druhy mletého masa.
Dochutíme solí,pepřem a mletou paprikou.
Z uhnětené masy utvoříme 12 koulí.Z 8 z nich mokrou
rukou vyválíme malé šišky asi 2 cm silné a 5 cm dlouhé.
Zbylé 4 lehce stlačíme do plocha,obalíme je plátky slaniny a propíchneme jehlou na špíz.
Na pánvi rozpálíme olej a na něm při střední teplotě asi 5 minut čevepčiči opékáme z obou stran.