3 lžíce žitné mouky
3 lžíce pšeničných otrub
2 lžíce lněného semínka
1 lžíce kmínu
3/4 lžíce soli
do 3/4 kg dosypat hladkou moukou
450 ml vody
3/4 kostky droždí
1/2 kávové lžičky cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mouku, otruby, lněné semínko, kmín a sůl nasypeme do mísy a přilijeme kvásek, který jsme si připravili předem.
Kvásek vyrobíme tak že do vody dáme droždí a cukru. Vyhněteme těsto a necháme vykynout.
Vypracujeme bochánek a necháme ještě 1/2 hodiny vykynout na plechu. Pečeme 40 minut při 150°C.
Při pečení střídavě mažeme osolenou vodou s Herou a olejem.
Z těsta dostaneme 2 bochníky.