500 g - raviol plněných ricottou a bylinkami
sůl
150 g - šunky nebo uzeného masa
1 svazek - míchaných bylinek
50 g - másla
2 lžíce - olivového oleje
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. - ravioly uvaříme podle návodu v osolené vodě, poté je slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat
2. - šunku pokrájíme na kostičky. Bylinky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, otrháme ze stonků a posekáme ( až na několik lístků ponechaných na oblohu )
3. - máslo a olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou šunku a posekané bylinky a krátce podusíme
4. - ravioly přidáme ke směsi šunky a bylinek a opékáme na pánvi asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme zbylými bylinkami. Obměna: podle chuti zjemníme šunkovou bylinkovou hmotu 100 g smetany