10 až 12 špekáčků
3 velké cibule
1 stroužek česneku
1 láhev ostrého kečupu
1/2 litru černého piva
sušená nebo čerstvá feferonka
sádlo
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
·Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku.
·Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem.
·Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva.
·Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut. Pečení si zpříjemníme dopitím 1/3 černého piva.
·Podáváme s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem