600 g libového bůčku
200 g kysaného zelí
2 pálivé klobásy
300 ml piva
1 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
1 cibule
špetka mletého pepře
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bůček nakrájet na 4 plátky. Naklepat, osolit a opepřit. Na 2 lžících orestovat na jemno nakrájenou cibuli. Přidat zelí a krátce podusit. Na plátky bůčku rozdělit vychladlé zelí, položit polovinu klobásy a plátek zavinout.
Závitky převázat nití nebo spíchnout párátkem. Vložit do pekáče, podlít trochou vody a péct při 190°C asi 10 minut. Poté zalít pivem a péct asi 25 minut doměkka. Hotové závitky vyjmout z pekáče.
Výpek zahustit jíškou, připravenou ze zbylého oleje a mouky. Osolit, opepřit a provařit. Potom vrátit závitky a krátce prohřát. Servírovat s vařenými brambory.