|
Recept na Broskvový štrůdl
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko.
Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Necháme chvíli odležet v chladu.
Připravíme si broskve. Pokud máme broskve čerstvé, omyjeme je, odstraníme pecku a pokrájíme je. Je vhodné je oloupat. Máme-li broskve kompotované, šťávu scedíme a necháme broskve okapat. Pak je pokrájíme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme ho na moukou vysypaném vále, rozložíme připravené broskve a přidáme rozinky. Na jeden závin použijeme jeden celý kompot. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Broskvový štrúdl pečeme v horkovzdušné troubě 60 minut.
Tento štrúdl je velmi chutný ještě vlažný a doplněný šlehačkou.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Broskvový štrůdl, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/broskvovy-strudl">Recept: Broskvový štrůdl</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Broskvový štrůdl:
Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|