|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
Recepty doma - PC kuchařka zdarma Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů více informací >> |
|
Recept na Brigadeiro (brazilske cukrovi, ktere vetsina se ud
|
|
|
| |
Postup přípravy:Dobry den. Prosim, opravte cestinu receptu. Nejsem odsud (jsem z Brazilie). Dekuji. Tak zaprve otevreme konzervu a dame cely obsah do hrnce s jednou polevkovou lzickou masla a pridame tri nebo ctyri polevkove lzice Granko. Michame vsechno. Varime na mirne ohni priblizne 20 min. (to je relativni - doba uvedena je na plynovy sporak)az do zahusteni. Vypneme ohen. Potom pockame az smes bude vlazna (ne uplne studena) a zaciname delat kulicky v ruce, ktere jsou mazane maslem. Velikost kulicky je podle chuti, ale bezne se delaji kulicky ve velikosti bonbonu Marasky, napriklad. Priblizne pokazde dve kulicky mazame ruce zase, aby kulicky se neprilepily na dlan. Kulicky hotove dame na melky talir kde je uz rosypany cely sacek cokoladove ozdobne ryze. Kulicky otocime na talir az ryze bude na kulicky prilepene. Az budou vsecny hotove dame je do male papirove formicky na cukrovi. To je vse. Preji vsem dobrou chut.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Brigadeiro (brazilske cukrovi, ktere vetsina se ud, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/brigadeiro-brazilske-cukrovi-ktere-vetsina-se-ud">Recept: Brigadeiro (brazilske cukrovi, ktere vetsina se ud</a>
|
| |
| | |
Uživatelská diskuse k receptu Brigadeiro (brazilske cukrovi, ktere vetsina se ud:
|
(1 příspěvků) 1 |
Opravená verze - vypadá to báječně! :o)
Obsah konzervy Salka (slazené kondenzované mléko) vlijeme do hrnce, přidáme polévkovou lžíci másla (nebo to mám být opravdu čajová nebo kávová lžička?) a tři až čtyři polévkové lžíce Granka. Smícháme a vaříme na mírném plameni přibližně 20 minut až do zahuštění. Vypneme sporák a směs necháme částečně vychladnout - musí zůstat vlažná, nikoliv studená. Z vlažné směsi začneme tvarovat rukama potřenýma máslem kuličky. Velikost kuličky záleží na vaší chuti, ale běžně se tvoří kuličky velké například jako bonbony Marasky. Vždy zhruba po dvou kuličkách si ruce opět potřeme máslem, aby se nám směs nelepila na dlaně. Hotové kuličky klademe na mělký talíř posypaný ozdobnou čokoládovou rýží (celý sáček). Celé kuličky rýží pečlivě obalíme a umístíme je do připravených papírových košíčků na cukroví.
Napsal: Martina dne 12.10.2009 13:28:03
|
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Brigadeiro (brazilske cukrovi, ktere vetsina se ud:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Cukroví
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|